Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Привітання з Днем працівника освіти!

02.10.2022

Шановні колеги!

Щиро вітаємо вас із професійним святом – Днем працівників освіти!

Усіх нас об’єднує спільна мета у формуванні світоглядних цінностей студентства згідно із сучасними викликами й освітніми трендами. Місія Острозької академії як центру освіти, науки, культури й духовності полягає в підготовці не тільки висококласних фахівців, а й провідників Української держави.

Дмитро Шевчук, доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА каже:

«Вітаю викладачів нашого університету й колег з інших закладів освіти з професійним святом. Сьогодні перед педагогами стоїть велика місія й необхідність докладати максимум зусиль для перемоги України. Ворог прагне загарбати не лише наші території, але (навіть передусім) наш розум. Тому кожного дня в аудиторіях, через онлайн-платформи, своїм прикладом, знаннями й вміннями ми маємо будувати «інтелектуальні блокпости», на яких повинні пильнувати загрози зі сторони агресора у вигляді ідеологем, міфологем і різноманітних викривлень знання. Бути Вчителем, якому довіряють, слухають і від якого навчаються – це великий дар і велика відповідальність!».

Руслана Каламаж, докторка психологічних наук, професорка, проректорка з навчально-виховної роботи НаУОА зазначає:

«Щиро вітаю своїх колег зі святом. Освітянський фронт не менш важливий, ніж будь-який інший, бо це сфера ментальності, ідентичності, сенсів, цінностей, мотивації. Своїм прикладом, ставленням до теперішньої ситуації, коли ми, освітяни, не опускаємо руки, працюємо, займаємося волонтерством, опановуємо способи надання психологічної допомоги й підтримки, ми формуємо покоління, яке буде відроджувати нашу державу після перемоги».

У цей день, шановні освітяни, бажаємо вам міцного здоров’я, терпіння, наснаги, злагоди, професійного задоволення від роботи!

Нехай Божа ласка щодень супроводжує вас, додає оптимізму, натхнення й сили духу!

За освіченою нацією буде перемога! 

Слава Україні! Героям Слава!