Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся перший студентський фестиваль документального кіно

10.06.2021

У Національному університеті «Острозька академія» 9 червня відбувся перший студентський фестиваль документального кіно. Фестиваль проходив у межах оцінювання студентських робіт із навчальної дисципліни «Журналістський фах: телевиробництво». Організатором події був кандидат психологічних наук, доцент Олексій Костюченко.

«Під час навчального процесу на кафедрі журналістики ми намагаємося створити максимально практичне середовище. Тому під час занять із телевиробництва студенти й студентки працювали як редакційні команди з розподілом професійних ролей. Результатом їхньої роботи стали документальні кінострічки, які всі ми можемо сьогодні побачити. Така форма творчого іспиту, як на мене, найкраще допомагає розкрити креативний потенціал кожного студента, що є дуже важливим в журналістиці, зокрема телевізійній. Сподіваюся, цей фестиваль стане традицією нашої кафедри»,

зазначив Олексій Костюченко.

Студенти 3-го курсу ОПП “Журналістика”, гуманітарного факультету НаУОА представили свої документальні фільми та розповіли про їх створення. 

На фестивалі продемонстрували такі кінострічки: «Huma», «Та їм я, їм», «Святиня з богохранимого Острога», «Таємниця перевалу Дятлова» та «Zoomer».

Кінострічки оцінювали члени журі, до складу якого увійшли: кандидат філософських наук, доцент декан гуманітарного факультету НаУОА Максим Карповець, кандидат філологічних наук, завідувач кафедри журналістики Роман Шулик, кандидатка філологічних наук, доцентка Зоряна Годунок та організатор фестивалю Олексій Костюченко.

«Дякую Олексію Миколайовичу за ініціативу, це промовистий приклад того, як навчання може бути практичним, цікавим та результативним. Також дякую студентам, які долучилися до фестивалю. Сподіваюся, всі зроблять конструктивні висновки, а можливо хтось зі студентів знайде себе у сфері документального кіно. Особисто я дуже люблю кіномистецтво. Свого часу відвідував фестиваль «Молодість». Це хороший досвід, оскільки, на таких заходах фільми дуже щирі. Я приємно вражений і залюбки приєднаюся до наступного студентського фестивалю документального кіно»,

розповів Максим Карповець.

За кожен фільм члени журі могли поставити максимум десять балів. Також глядачі, які завітали на кінофестиваль могли проголосувати за найкращий фільм у телеграм-каналі. Фільми оцінювалися за такими критеріями: суспільна значущість, глибина розкриття теми, композиція, дотримання журналістських стандартів та мовна грамотність. 

За кількістю балів найкращим було визнано фільм Андрія Василюка «Zoomer», який розповідає про проблеми юного покоління – зумерів.