Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Ми гарантуємо якісну консультаційну допомогу та підтримку для кожного абітурієнта…» - в Острозькій академії провели онлайн зустрічі для вступників

17.07.2020

Протягом березня - липня 2020 року відповідальний секретар приймальної комісії Національного університету «Острозька академія», помічник ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук, керівник консультаційного центру для абітурієнтів Іванна Горбач провели низку зустрічей у форматі питання/відповідь для вступників 2020 та юрисконсульт Тетяна Лотиш.

«Дорогі абітурієнти! Усім вам щиро бажаємо успішного вступу на омріяну спеціальність. Обирайте професію розумом і серцем! Вступайте до Національного університету «Острозька академія» - університету реалізації ваших мрій!» – підсумовує Юлія Харчук

«Формат таких зустрічей комфортний для наших абітурієнтів. Він забирає формальності й залишає лише актуальні проблеми та їх вирішення! Ми консультуємо абітурієнтів щодня по телефону та онлайн. До кожного ми шукаємо індивідуальний підхід та надаємо професійну консультацію. Консультаційні центри приймальної комісії створені для того, щоб абітурієнти отримали підтримку. І навіть у таку нелегку вступну кампанію ми гарантуємо консультаційну допомогу у прокладенні шляху до успішного вступу кожного абітурієнта Острозької академії», - зауважила Іванна Горбач.

Найбільше цікавить абітурієнтів кількість державних місць, терміни та процедура проведення вступної кампанії та вступ для представників пільгових категорій. Ось відповіді на деякі популярні запитання.

Яким є прохідний бал у 2020 році до НаУОА?

До закінчення вступної кампанії ми не можемо гарантувати, що певна кількість балів забезпечить вам державне місце. А все тому, що зарахування залежить від: кількості місць; чим менше місць, тим вищі бали необхідно для вступу; пріоритетності заяв; ви маєте право подавати 5 заяв на державне замовлення і кожній заяві маєте присвоїти пріоритет; чим вищий пріоритет, тим більше шансів на вступ; вашого конкурсного балу та від конкурсних балів інших абітурієнтів.

Як подавати заявки для представників пільгових категорій?

Раніше представники пільгових категорій подавали свої документи виключно у паперовій формі та везли їх до кожного університету. Цьогоріч ця процедура дещо модифікована. Якщо ви претендуєте на пільговий вступ, то вам потрібно завезти документи, що підтверджують вашу пільгу до Приймальної комісії одного університету. Після підтвердження дійсності документів, приймальна комісії зареєструє Вашу пільгу в електронному кабінеті вступника. Надалі, коли ви будете подавати електронні заявки до інших університетів Ваша пільга буде підтягуватися до кожної пріоритетної заявки. 

ВАЖЛИВО! Якщо ви подаєте заявку виключно на платну форму, без вказання пріоритетності, то не можете претендувати на переведення на вакантні місця державного замовлення.

Скільки державних місць?

Обсяг місць державного замовлення залежить від абітурієнтів: a) перший пріоритет; б) високий конкурсний бал.

Чи потрібна медична довідка для вступу?

Для вступу не потрібна. Лише при поселенні у гуртожитку необхідна карта щеплень, довідка від дерматолога та довідка про проходження флюорографії.

Що таке паралельне навчання?

Це можливість для студентів Острозької академія навчатися відразу на двох спеціальностях, на одній – на денній формі, а на іншу вступити відразу на 2 курс заочної форми (після завершення 1 курсу денної форми) і по закінченню університету отримати відразу 2 дипломи.

Як можна отримати довідку вступнику, який має наміри щодо участі у конкурсному відборі на вступ до ЗВО для подання до військового комісаріату?

У зв’язку із запровадженям карантину, відповідно до Указу Президента України №103\2020 строки проведення чергових призивів та чергових призивів громадян України на строкову військову службу 2020 було перенесено на травень-липень 2020.  Тому вступники, які досягли 20 років і планують вступати в магістратуру, повинні надати для військового комісаріату довідку про подальші наміри щодо участі у конкурсному відборі для вступу на наступний освітній рівень.

Для отримання такої довідки Вам необхідно написати електронний лист на пошту Приймальної комісії: vstup@oa.edu.ua. У листі необхідно вказати прізвище, ім’я, по батькові, дату народження, юридичну назву військового комісаріату, для якого призначена довідка. Також необхідно прикріпити наступні документи: екзаменаційний листу учасника ЄВІ\ЄФВВ, інформаційну картку екзаменаційного листа з вказаними результатами ЄВІ\ЄФВВ. Довідки видаються лише для вступників Національного університету «Острозька академія». 

Як подати заявку для вступу в магістратуру?

Цьогоріч майбутні магістри теж будуть здійснювати вступ електронно через особистий кабінет вступника на сайті https://ez.osvitavsim.org.ua/ (зараз цей сайт оновлюється!). ВАЖЛИВО! Магістри, що є представниками пільгових категорій повинні подавати першу заявку у паперовій формі, потім усі наступні заявки можна подавати електронно.
Вступники на магістратуру можуть подати 5 пріоритетних заяв та безліч заяв виключно на платну форму.

Якщо я вступаю в магістратуру та подаю заявки на денну і заочну форму, то мені потрібно складати 2 фахових випробування?

Ні. Якщо ви подаєте 2 заявки (1 на денну і 1 на заочну) на одну і ту ж освітньо-професійну програму, то результати фахового випробування дублюються та підтягуються до обох заяв.

Коли будуть відомі дати вступних випробувань?

Дати вступних випробувань вже прилюднені на офіційному сайті Національного університету «Острозька академія».

Бакалаврат – https://www.oa.edu.ua/ua/abiturijentovi/bachelor/rozklad_vstup

Магістратура - https://www.oa.edu.ua/ua/abiturijentovi/master/rozkladi_vstupnih_viprobuvan

 

Для отримання індивідуальної консультації звертайтеся за номером: 096 02 66 880 або пишіть нам у онлайн чат на сайті https://vstup.oa.edu.ua/.