Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії відвідали підприємства у Луцьку

20.12.2019

Національний університет “Острозька академія” на постійній основі покращує співпрацю із представниками різних компаній для поглиблення практичної підготовки майбутніх фахівців відповідних спеціальностей. 20 грудня студенти четвертого курсу економічного факультету та третього курсу гуманітарного факультету Острозької академії побували на підприємствах “Едельвіка” та “Tigres”. 

Супроводжували студентів помічниця ректора з освітнього менеджменту Юлія Харчук та викладачка Ольга Недзведовська. 

Майбутні фахівці побачили реалії функціонування сучасних підприємств, способи управління ресурсами підприємств та реальне виробництво.

Підприємство “Едельвіка” гостинно зустріло студентів, екскурсію особисто провела директорка підприємства з економіки, випускниця економічного факультету НаУОА Оксана Антонюк. Вона детально розповіла про особливості текстильного виробництва, від ниточки до готового виробу. 

“Такі екскурсії є невід'ємною частиною комплексного навчання, адже студенти дізнаються про те, як саме функціонують заводи. В майбутньому вони зможуть перенести ці знання на документи, які вони будуть заповняти, адже перед їхніми очима будуть не просто цифри, але й чітке уявлення того, що основні засоби - це станки та інше обладнання, так і нематеріальні активи. Студенти насправді бачать, що таке управлінський облік, як здійснюється управління персоналом, наскільки важливим для людей є атмосфера, колектив та управлінська діяльність ”, - зауважила Ольга Недзведовська.

На фабриці підприємства “Едельвіка”, що спеціалізується на виробництві тканин та пошитті сучасних вишиванок, студентам розповіли про особливості бренду, які відрізняють їх від інших фірм. Студенти економічного факультету зрозуміли специфіку роботи ткацького цеху, відділу оздоблення тканини, експериментального відділу та відділу контролю, вишивального й швейного цехів, а закінчили творчою майстернею й магазином продукції. Також на завершення окремі студентки випробували себе в якості моделей, примірявши одяг з нової колекції.

Під час екскурсії, на фабриці “Tigres”, студентам продемонстрували як виготовляються м'яконабивні та пластмасові іграшки, та розповіли про історію створення цього масштабного підприємства. Екскурсовод наголошував на екологічності продукції та якості іграшок. 

Після екскурсій в студентів залишились лише позитивні емоції.

“Мені було цікаво побувати на двох екскурсіях, адже ця можливість відкриває нам все теоретичне зсередини. Студенти вивчають в університеті теорію, але коли працевлаштовуються погано розуміють, як можна її застосувати на практиці. Ця подорож частково відкрила нам внутрішню виробничу й маркетингову кухню. Не потрібно боятись відкривати для себе щось нове” - підсумувала студентка четвертого курсу Марина Миронець.