Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Команда Острозької Академії здобула перемогу у дебатному турнірі DRI Debates

15.03.2019

Днями, 14–15 березня, у Львові відбувся дебатний турнір DRI Debates. Команда Острозької академії здобула перемогу і буде змагатися в фіналі дебатів, який пройде у Києві в червні цього року.

Наш університет представляли юристки Тетяна Лотиш та Інна Дасова, викладачка-стажистка кафедри української мови і літератури Христина Семерин і студенти факультету міжнародних відносин Тарас Стрихоцький та Олександра Фомін. Організатором і тренером команди є завідувач кафедри країнознавства Сергій Рудько.

Щорічні дебати організовує організація Democracy Reporting International (DRI) в межах проекту «Вихід за межі Києва: зміцнення потенціалу регіональних суб’єктів змін заради сприяння ключовим політичним реформам», який впроваджується DRI спільно з Інститутом міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Цьогоріч турнір присвячено проектам громадського бюджету. Команда Острозької академії представила проект будівництва інклюзивного дитячого майданчика в Острозі, котрий виявився найуспішнішим з-поміж ініціатив, запропонованих командами Львова, Чернівців і Бродів.