Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

VII Всеукраїнська наукова конференція “Студентські культурологічні читання”

14.03.2019

13-14 березня 2019 року відбулася VII Всеукраїнська наукова конференція “Студентські культурологічні читання”, яку провело студентське наукове товариство культурологів за підтримки кафедри культурології та філософії.

У рамках роботи конференції на початку було виголошено вітальне слово від проректора з науково-педагогічної роботи НаУОА Шевчука Дмитра Михайловича, завідувача кафедри культурології та філософії Зайцева Миколи Олександровича та організатора конференції Марченка Богдана Миколайовича. Вони розповіли про історичний поступ конференції та побажали студентам вдалих та яскравих презентацій.

Традиційно робота секцій зосереджена була над філософсько-теоретичними аспектами дослідження культури, актуальними проблемами історико-культурних досліджень, етнографії і народознавства та на культурологічних інтерпретаціях сучасної культури.

Хоча тематика наукових доповідей була різною проте, особливе актуальними та цікавими під час обговорення на конференції стали теми дотичні до традиційної культури України та питань психоаналізу його можливостей у сфері дослідження феноменів культури. До числа учасників організованої події долучилися і психологи другого курсу Національного університету «Острозька академія», які збільшили психоаналітичний потенціал конференції.

Висвітлені філософсько-культурологічні проблеми викликали жваві та динамічні дискусії між учасниками конференції підтверджуючи тим самим актуальність та необхідність проведення подібних заходів.