Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«СУП» варили» у Рівному

27.09.2010

Із 25 по 26 вересня у місті Рівному проходив аматорський фестиваль сучасної української поезії під символічно смачною назвою «СУП».

Учасниками фесту були всі ті, хто працює зі словом, любить нові знайомства та враження. Свої літературні доробки демонстрували учасники з Рівного, Києва, Луцька, Івано-Франківська тощо.

Організатори добре подбали про те, щоб гостям і учасникам не було нудно, і розробили для них неймовірну насичену й цікаву програму. Вона включала в себе: конкурсні читання, зустрічі з літературними об’єднаннями, літературний слем, вечірку-ночівку, виступи театральних та музичних груп й багато іншого.  За мету фестиваль має відкриття нових імен і явищ в сучасній, концентрацію літературного діалогу і обмін творчими ініціативами молоді з різних куточків країни.

До речі, учасником фесту була і студентка Острозької академії, що навчається на гуманітарному факультеті, спеціальності «журналістика» Катерина Газізянова. Вона поділилася своїми враженнями від цього дійства:

- У мене від «СУПу» залишилися лише хороші враження. На жаль, я не змогла через побутові обставини залишитися аж до закриття фесту. Проте, я познайомилася з новими цікавими, а головне, творчими людьми. Провела з ними цікаво час. Я збагатилася духовно і морально, ніби відкрила для себе ще один новий горизонт. Я хочу побажати організаторам цього фесту  розвитку, наснаги та здоров’я, адже я вже з нетерпінням чекаю наступного «СУПу», – зазаначила Катерина.