Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Освіту можна продовжити закордоном

29.01.2009

У Національному університеті «Острозька академія» презентували програму «Європейська освіта».

У рамках програми «Європейська освіта», що реалізується поступово в різних регіонах України, Острозьку академію відвідали її представники з метою поглибити знання спудеїв навчального закладу про можливості навчання закордоном та обговорити аспекти болонської системи. За словами інформаційників, на сьогодні Острозька академія – один із тих небагатьох навчальних закладів, де розуміння болонського процесу не спаплюжене домішками радянського уявлення про навчання і де  кредитно-модульна система реалізується максимально правильно. Приємно, що в Україні такі представництва  відвідують вищі навчальні заклади не лише суто з меркантильних позицій, аби залучити якомога більше ресурсів.

Розмова зі студентами стосувалася і теми необхідності подальшого навчання закордоном, починаючи від проблем приєднання українського законодавчого поля до європейських вимог, закінчуючи ліцензованим набором ВНЗ ( кожен ВНЗ має свій об’єм студентів, котрі будуть навчатися на магістеріумі, істотно, що для інших студентів і з інших ВНЗ – доступ закритий), та звісно наголошуючи на таких проблемних академрізницях. Особливо останнє, як правило, призводить до фатального повтору тих самих курсів закордоном і  до повної нівеляції освіти в Україні. З цією метою проводиться широка інформаційна кампанія «Європейська освіта», у рамках якої студенти України дізнаються про університети Польщі, Словаччини та Чехії, з якими українські представництва мають злагоджені контакти та отримують непогані  пропозиції. Серед них – Вища школа суспільно-природничих наук імені Вінцента Поля в Любліні, Вища європейська школа інформатики та економіки у Варшаві  та Вища школа менеджменту у Варшаві. Анкету абітурієнта пропонується заповнити безпосередньо на сайті представництва програми ( www.euroosvita.info ) або завітавши за адресою м. Рівне, вул. Соборна, 65/13.  Отож, у  всіх є можливість поцікавитися і з’ясувати для себе ще одну альтернативу, адже можливості в руках тих, хто їх шукає.