Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Культурологи та релігієзнавці обговорили проблему сучасної міграції в Європі

16.12.2009

16 грудня 2009 року у Національному університеті «Острозька академія» відбулася дискусія на тему: «Нові обличчя старої Європи. Проблема міграції у сучасних європейських суспільствах». Обговорення цієї теми відбулося на спільному засіданні філософсько-культурологічного гуртка, який діє при кафедрі культурології та філософії під керівництвом кандидата філософських наук, старшого викладача Дмитра Шевчука та сходознавчого гуртка «Мудрість Сходу», який діє на кафедрі релігієзнавства під керівництвом аспіранта Острозької академії, викладача Михайла Якубовича.

Під час дискусії було обговорено культурологічні, філософські, релігійні, політичні, соціальні та інші аспекти «спілкування» Європи з Іншим, яким часто є саме мігранти.  Зокрема, було обговорено проблему суперечливості між використанням мігрантів в економічній сфері західних суспільств та протидією символічному освоєнню ними культурного простору Європи. Одним із результатів дискусії було усвідомлення необхідності обговорення інших аспектів  цієї проблеми. А тому домовлено організувати цикл дискусій, присвячених міграції, осмисленню проблем формування ідентичності та культурних образів мігрантів у сучасній Європі.