Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії відзначилися серед молодих науковців у Харкові

07.05.2009

Студенти 3-го курсу спеціальності «документознавство та інформаційна діяльність» взяли участь у Всеукраїнській конференції «Культура та інформаційне суспільство ХХІ століття», яка проходила у Харкові 23-24 квітня 2009 року. Конференція проводилася до 80-річчя Харківської державної академії культури. У ній взяли участь молоді вчені – студенти, аспіранти, здобувачі та викладачі.

На конференції обговорювалися питання за 13 напрямами в галузі культури та інформації, порушувалися актуальні проблеми збереження традицій та культурно-економічного розвитку в умовах розбудови інформаційного суспільства в Україні.

Студенти Острозької академії відзначилися своєю ерудованістю та знаннями у різних галузях знань. Вони брали участь у роботі різноманітних секцій, семеро із них отримали дипломи за участь у конференції.

Інші учасники конференції були здивовані ґрунтовною підготовкою молоді з Острога.  «Нас назвали «острозькою командою»,  – говорить староста 3-го курсу спеціальності "документознавство та інформаційна діяльність" Тетяна Дарда, – і запрошували взяти участь у конференції наступного разу».

Острозька академія виховує бажання вчитися, цінувати рідну мову і працювати на користь своєї крани. Студенти академії пишаються цим і ніколи не зраджують своїм переконанням. Організаторів конференції приємно здивувало те, що студенти з Острога спілкувалися виключно українською мовою.

«У конференції брали участь представники різних вищих навчальних закладів з усієї України. Їх вразило те, що ми спілкуємося рідною мовою, – ділилась враженнями про участь у конференції Марія Александрук. – Вони подякували нам за можливість почути чисту українську мову, сказали, що ми показали високий рівень підготовки і задали високу планку для їхніх студентів».

Команда з Острозької академії була відзначена сімома грамотами за успішну роботу у різноманітних секціях.