Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Лауреат премії ім. Білецького викладає в Острозькій академії

06.02.2009

Професор Ярослав Поліщук, викладач кафедри української філології, став лауреатом щорічної премії імені О. Білецького за кращі літературознавчі та літературно-критичні праці.

Підбиваючи підсумки у царині літературознавчих та літературно-критичних праць науковців за 2008 рік, комісія відзначила книги Ярослава Поліщука „Література як геокультурний проект”, „Пейзажі людини”, „Із дискурсів і дискусій”. За словами пана Ярослава, журі було неупередженим та максимально об’єктивним при визначенні переможця. Коментуючи загалом плачевне становище українського літературознавства та критики, Ярослав Олексійович зауважив: «Я, безумовно, радий, що така премія є...»

Звістку про те, що цієї престижної нагороди удостоївся один із представників професорсько-викладацького складу Острозької академії, привіз Михайло Слабошпицький, який зустрічався зі студентами 29 січня.