Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Арсеній Яценюк: «Острозька академія – університет №1 в Україні»

13.06.2008

До Національного університету «Острозька академія» з візитом завітав голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк. Спікер парламенту презентував для студентів та викладачів Острозької академії власну книгу «Банківська таємниця часів Помаранчевої революції».

Формат зустрічі вийшов за рамки презентації книги і переріс у спілкування на тему проблем сучасного становища та розвитку України. Найбільша увага приділялася питанням, пов’язаним з економічною сферою, проблемі російсько-українських відносин та політичній ситуації, що сформувалася сьогодні в українському парламенті. Не менший акцент був здійснений на освітній сфері. Арсеній Яценюк звернув особливу увагу на роль вищих навчальних закладів у формуванні майбутньої еліти української нації, на чиї плечі буде покладено відповідальність за розвиток держави, та відзначив провідне значення Острозької академії у цьому процесі. «Острозька академія – університет №1 у списку провідних вищих навчальних закладів України», – сказав Арсеній Яценюк, перебуваючи в університеті, а також зазначив, що тут справді відчувається атмосфера духу, необхідна для становлення повноцінної особистості.

Наприкінці зустрічі ректор Острозької академії Ігор Пасічник подарував Арсенію Яценюку на згадку про університет результат тридцятирічної праці професора Рафаїла Торконяка – переклад Острозької Біблії українською мовою.