Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В академії обговорювали стратегію розвитку державної служби

03.12.2007

У Національному університеті «Острозька академія» днями відбувся круглий стіл «Стратегія розвитку державної служби: удосконалення законодавства, системи професійного розвитку і посилення відповідальності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування».
Захід проходив з ініціативи Управління державної служби Головдержслужби України в Рівненській області з метою підвищення рівня обізнаності молоді з питань державного управління та місцевого самоврядування.  

Участь у засіданні круглого столу взяли заступник начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Рівненській області Микола Шустов та головний спеціаліст Управління Марина Пашковська.

Студенти та викладачі дали оцінку проектам нормативно-правових актів, винесених на публічне обговорення, та висловили пропозиції щодо організації системи підготовки державних службовців у вищих навчальних закладах.

Також учасники заходу закцентували увагу на реформуванні системи державної служби в Україні з метою її наближення до європейських стандартів та покращення надання управлінських послуг державними службовцями.

Під час зустрічі студентам було надано ґрунтовні пояснення щодо особливостей вступу та проходження державної служби, зокрема з питань порядку формування кадрового резерву, порядку стажування в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, порядку проведення конкурсу на заміщення вакантних посад.