Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Посвята в спудеї Острозької академії – Інавгурація - 2020

14.09.2020

У Національному університеті «Острозька академія» 14 вересня відбулася урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти – «Інавгурація-2020». Цьогоріч здобувати освіту в наступнику першого закладу вищої освіти Східної Європи отримали можливість більше 500 осіб.

Відповідно до умов організації освітнього процесу на період карантину та алгоритму дій в помаранчевій зоні, церемонія посвяти в першокурсники була організована згідно з графіком для окремих факультетів з метою дотримання вимог до проведення масового заходу з кількістю учасників до 100 осіб. 

«Ми вирішили зробити все можливе, аби подарувати нашим першокурсникам свято. Для цього було організовано забезпечення усіх санітарних норм. Видача мантій та унікальних корпоративних масок, отримання Біблій, урочиста церемонія та спільна фотосесія відбувалися з дотриманням соціальної дистанції. Задіяні тьютори та викладачі кафедри громадського здоров’я відповідали за шикування та рух студентів за спеціальними маршрутами для уникнення скупчень. На жаль, батьки спудеїв, згідно карантинних вимог, не змогли бути особисто присутніми на святі. Але урочисте дійство мало онлайн-трансляцію на інтернет-сторінках академії, що дало змогу наживо перейнятися атмосферою події усім бажаючим», — розповідає проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка Руслана Каламаж.

Традиційно захід розпочався з вітальних слів ректора університету Ігоря Демидовича Пасічника та проголошення першокурсниками обіцянки студента НаУОА. 

«Бути спудеєм Острозької академії — це високе звання. Адже ви здобуватимете освіту в найславетнішому закладі України, який довів це своєю історією та сучасністю. Наш університет поставив перед собою амбітну мету — сформувати з вас українського інтелегента. І ми будемо намагатися зробити все, щоб ви реалізували себе. Бажаю вам, щоб в стінах Острозької академії упродовж навчання розквітла найкраща ваша людська якість, яку подарував нам Бог — любов. Бажаю вам великої любові до себе, своїх батьків, викладачів та до своєї Батьківщини» — зазначив ректор Національного університету «Острозька академія», доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник

Продовжився захід театралізлваним дійством. Так, усіх присутніх привітали фундатори Острозької академії князь Василь-Костянтин Острозький та княжна Гальшка Острозька. 

Церемонія Інавгурації завершилася урочистим введенням першокурсників до храму науки — Національного університету «Острозька академія». Після чого, першокурсники мали змогу зробити пам'ятні світлини на святкових фотолокаціях.

«Я довго мріяла про те, що буду навчатися саме тут. Оскільки, Національний університет «Острозька академія» — це суцільна платформа можливостей. Саме тут студенти отримують якісну освіту від висококваліфікованих викладачів. Тому випускники Острозької академії є по-особливому затребувані престижними роботодавцями України. Хочу побажати всім першокурсникам розкрити тут свій потенціал наповну, та сформуватися унікальними особистостями» — розповіла студентка першого курсу гуманітарного факультету Софія Лозюк