Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Доктор Брюс Літтл: «Ваш університет – найкращий серед українських»

11.04.2016

Відомий професор, викладач, спікер СЄЛФ, християнський філософ та апологет Брюс Літтл завітав у Острозьку академію. Він взяв участь у відкритті Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Учитель року з предметів духовно-морального спрямування», де виступив з лекцією перед учасниками заходу. Окрім того, студентам професор прочитав також сім лекцій. Про філософію, християнство та враження від Острозької академії читайте у інтерв’ю з доктором Брюсом Літтлом.

Що Вас спонукало займатися філософією?

Моя мотивація полягала в тому, що я хотів знайти відповіді на життєво важливі запитання і втілити їх у життя. Філософія стала для мене чудовим інструментом, щоб зрозуміти, як з усім цим впоратись.

Будучи християнином, Ви почали досліджувати християнство та піддавати сумніву деякі основні постулати. Провівши таке дослідження, Ви переконалися в істинності християнської точки зору. А які саме запитання Ви задавали собі?

Ще коли я здобував вищу освіту, то задавав деякі важливі питання філософам, але не знаходив відповідей. Коли я став християнином, я подумав, невже Ісус воскрес? Чи дійсно була така історична особа як Христос? Чи є якась причина вірити в те, що Біблія — це якась особлива книга? Правдивість воскресіння досить сильно мене хвилювала, адже якщо Христос не воскрес із мертвих, то все християнство втрачає сенс. Ось такі запитання я собі ставив.

Які у Вас враження від нашого університету та від України загалом?

Дозвольте, я буду говорити лише про ваш університет. Я дуже задоволений, що тут побував. Я захоплений вашими студентами, бо вони найбільш освічена та ввічлива молодь, яку я зустрічав в Україні. Ви задаєте інтелектуальні запитання і маєте хороший рівень англійської. Хоча хороше знання англійської не робить людину хорошою. Проте я радий, що можу розмовляти з вами без перекладача. Ви дуже-дуже хороші студенти, і мені припав до душі ваш університет. Я був в Україні в 1995-ому році та відвідував багато вищих навчальних закладів. Тому з впевненістю можу сказати, що ваш університет — найкращий серед українських.

Яке найцікавіше запитання Ви почули від студентів нашого університету?

Все, що я можу сказати: я не почув жодного нецікавого запитання. Абсолютно всі були дуже цікаві. Проблема в тому, чи зміг я дати на них хороші відповіді. (сміється)

Які поради Ви могли б дати нашим студентам?

Користуйтесь максимальною кількістю можливостей, які надає вам цей університет. Проживайте кожен день якнайкраще. Використовуйте те, що вам дано Богом, не тільки для власної вигоди, а й для оточуючих.

Наостанок задам Вам питання, яке Ви, певно, чули вже не один раз. В чому полягає сенс життя, і в чому Ваш сенс життя, зокрема?

Оскільки я створений Богом, я маю ціль в житті. І моя місія — це любити Бога і служити Йому усіма своїми вчинками. Життя швидко проходить і настане день, коли Царство Бога прийде на землю, і я стану частинкою цього Царства. Тому я думаю, що наше життя має зміст, а причина тому — Бог, який всіх нас створив.