Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачі та студенти Острозької академії взяли участь у круглому столі з питань мовної політики

27.07.2012

 

З ініціативи депутата Рівненської обласної ради Ігоря Пасічника 25 липня 2012 року  відбулося засідання круглого столу з питань дотримання конституційних гарантій щодо розвитку української мови як державної.

Представниками Острозької академії були: депутат Рівненської обласної ради, ректор Національного університету «Острозька академія», Герой України, проф. Ігор Пасічник, завідувач кафедри журналістики та літературознавства Володимир Шанюк, заступник декана гуманітарного факультету Лариса Мініч, журналіст, викладач-стажист кафедри журналістики та літературознавства Вікторія Назарук, викладач кафедри української мови Віталій Максимчук та студентка спеціальності українська мова та література Галина Максимчук.

У результаті засідання було розроблено проект резолюції «Про дотримання конституційних гарантій щодо розвитку української мови як державної» у якому учасники круглого столу звертаються:

  •  до органів державної влади та місцевого самоврядування: беззаперечно дотримуватись положень статті 10, 92 Конституції України в частині використання української мови в публічних сферах; статті 103, 127, 148 Конституції України – при конкурсних відборах на заняття відповідних посад. 
  •  до управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації:  забезпечувати широке використання української мови в навчальному процесі та позааудиторній роботі в державних навчальних закладах області; сприяти реалізації можливостей національних меншин області у навчанні рідною мовою; 
  •  до управління культури і туризму Рівненської обласної державної адміністрації, громадських організацій: вивчати та поширювати практику проведення культурно-масових заходів з національними культурними товариствами області з метою популяризації культурно-історичної спадщини та її збереження національними меншинами області.


Учасники круглого столу підтримали рішення обласної ради від 13.07.2012 № 703 «Про звернення Рівненської обласної ради до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина та Президента України Віктора Януковича у зв’язку з прийняттям Верховною Радою України Закону України «Про засади державної мовної політики»».