Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Виставка витинанок в Острозькій академії

11.04.2012

Музей історії Острозької академії запрошує усіх студентів, працівників та гостей університету на персональну виставку львівського митця  Тараса Богдана. Роботи митця – особливі, виконані в стародавній техніці витинанки, одного із видів народного декоративного мистецтва, що має глибокі й багаті традиції. У технічному плані витинанка – цілісне зображення, що повністю вирізане з одного аркуша паперу та розміщене на контрастному фоні. Мистецтво витинанки набуло свого поширення в Європі, а з XIX ст. з’являється і в  Україні. Першопочаткова ідея витинанки – оздоблення приміщень. Найбільш поширеними витинанки були на Поділлі, Подніпров'ї та Прикарпатті.

До техніки витинання і мотивів народних візерунків все частіше звертаються сучасні художники, бо в них закладена надзвичайна сила декору та образу, тільки їм властиве силуетне вирішення, ритмічна виразність візерунка, дзеркальна симетрія, лаконізм та логічна узгодженість між матеріалом, формою і технікою виготовлення.

Ознайомитися з цим прекрасним видом мистецтва можна на виставці, яка представлена на другому поверсі головного корпусу університету.

Приємних вам вражень!!!!