Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Літературний конкурс «Витоки» в Острозькій академії

05.03.2012

Національний університет «Острозька академія» при підтримці мецената Ореста Цапа, професора Манітобського університету (Канада), з метою виявлення творчої молоді оголошують літературний конкурс «Витоки» за такими номінаціями:

- поезія;
- проза;
- фентезі;
- літературознавство та літературна критика;
- твори для дітей;
- сценарій фільму чи вистави.

Учасники конкурсу повинні надіслати до 10 вересня 2012 року не менше 20 поетичних творів (номінація «Поезія», а також поетичні твори для дітей) або не менше 10 сторінок тексту, набраного 14 кеглем через 1,5 інтервалу (всі інші номінації). Роботи надсилати у роздрукованому вигляді та в електронному варіанті (на диску). Твори, що не відповідають зазначеним умовам, не розглядатимуться.

В окремій заявці необхідно подати відомості про себе:

прізвище;
ім’я, по батькові;
вік;
місце праці або навчання;
домашня адреса;
контактний телефон;
електронна адреса, а також копії сторінки паспорту, де вказані прізвище й рік народження.

На конкурс приймаються лише твори, написані українською мовою. У конкурсі можуть брати участь молоді люди віком від 14 до 28 років.

Критерії відбору творів, поданих на конкурс:

- оригінальне розкриття теми;
- художня довершеність;
- досконала композиція;
- цікаві образи;
- свіжі, незужиті рими;
- версифікаційна майстерність.

Твори переможців будуть оприлюднені на сайті Національного університету «Острозька академія». У кожній номінації визначатиметься лише один переможець, якого буде нагороджено грамотою та грошовою премією в розмірі суми, еквівалентної 100 доларам США. Інші учасники будуть відзначені грамотами та грошовими преміями.

Твори приймаються за адресою:

35800, Рівненська область,
м. Острог, вул. Семінарська, 2,
Національний університет «Острозька академія»,
Кралюку П. М. Оголошення підсумків відбудеться 9 листопада 2012 р.