Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

У культурологів з’явилася інтернет-сторінка

25.01.2011

У Національному університеті «Острозька академія» створили інтернет-сторінку, присвячену культурології. Розміщена вона у мережі Інтернет за адресою http://kulturolog.org.ua. Ініціатор та загальний координатор цього проекту – викладач кафедри культурології та філософії НаУОА Дмитро Шевчук, виконання ж технічних заходів, пов’язаних із функціонуванням сторінки, та загальне адміністрування здійснює студент четвертого курсу спеціальності «культурологія» Андрій Черуха.

«У певний момент у нас постала потреба створення такого сайту, який би інтегрував культурологів НаУОА (як тперішніх студентів, так і випускників), сприяв популяризації культурології як науки, а також виконував би функцію своєрідної інтернет-дошки нашої спеціальності: інформував студентів та викладачів про наукові заходи, звертав увагу на цікаві книжкові видання тощо. На сайті передбачається розміщення матеріалів до курсів, наукових статей, рецензій, а також матеріалів, що дозволять відвідувачам сторінки більше дізнатися про Острог та Острозьку академію. Цьогоріч ми будемо вдруге проводити інтернет-конференцію, присвячену інформаційному суспільству. Тож плануємо, що ця інтернет-сторінка стане платформою для дискусій у межах цієї конференції», – розповідає Дмитро Шевчук.

Ідея та формат сайту передбачає, що брати участь у його творенні, а також у заходах, пов’язаних із його роботою, наприклад, в інтернет-конференції, можуть не лише культурологи. Тож творці сайту запрошують усіх охочих до співпраці.