Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії прослухали лекції з «Основ християнської етики»

17.03.2011

Протягом навчального тижня, а саме з 14 по 18 березня, студенти Острозької академії слухали курс лекцій з «Основ християнської етики», ініційований деканатом гуманітарного факультету. Метою проведення такого курсу було ознайомлення студентів із засадами християнської етики та моралі, Божої заповіді, розмірковування над засадами людського правдивого буття, над сутністю Творця і творіння, витворення правдивого у правдивому аспекті цього світу, не спотвореного облудою та гріхом.

Курс лекцій читала кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії Луцького національного технічного університету Антоніна Євтонюк.

В Острозькій академії лекції читались у незвичайний спосіб, а саме у контексті інтерактивну. Адже, як говорить лектор з християнської етики: «Читаючи лекцію, хочеться і поспілкуватися зі студентами, так би мовити задля того, щоб вони оцінили своє життя з точки зору християнства. Щоб вони знали і розуміли, що на їхні терези буття поклали безсмертну душу і скінченність фізичного існування». Головним завдання цього курсу, як вважає пані Антоніна є сказати про те, що християнство має початок, але ніколи не буде мати кінця.

По завершенні курсу усі студенти, які відвідували ці лекції, отримають сертифікати з «Основ християнської етики».