Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Унікальна колекція розпису по батіку у художній галереї "Острозької академії"

21.03.2011

Упродовж березня-квітня гості Острозької академії мають можливість відвідати художньо-методичну виставку «Розпису по батіку», яка розташувалась в підземній галереї університету. Перлиною виставки, яка стартувала 16 березня, є колекція з 25-ти унікальних хусток, розписаних студентами Львівської національної академії мистецтв за допомогою різноманітних технік старовини та сучасності. Перші екземпляри цієї колекції створювались ще в 60-хх роках ХХ століття. Колекція продовжує поновлюватися і сьогодні, коли випускники Львівської національної академії мистецтв, захищаючи свої дипломні роботи, залишають кращі з кращих в стінах рідної альма-матер.

Відвідувачі виставки, окрім колекції хусток, побачили полотна, виконані різноманітними техніками з використанням як новітніх, так і давніх технологій, народні орнаменти на шарфах, серветках, рушниках, широку семантику образів, незвичну флористику.

Заслужений діяч мистецтв України професор Маргарита Жиліна розповіла про численні сучасні розробки у розписі одягових тканин: «Наші студенти творчо підходять до виконання будь-яких завдань. На сьогодні  відомий як широкий асортимент тканин, так і широкий спектр техніки їх оформлення. Насправді ж більшість із цих технік мають давнє коріння, цікаво, що деякі з них беруть свої витоки з писанкарства». На виставці також представлені роботи доньки відомої художниці – Олени, та найкращі роботи студентів Академії мистецтв.

Директор музею Острозької академії Анастасія Хеленюк підкреслює виняткову роль виставки у співпраці двох навчальних закладів: «Я дуже задоволена, що ми налагодили тісні контакти із такими цікавими й неординарними митцями, їхні роботи є дуже своєрідними та незвичайними. Сподіваюсь, ця виставка викличе нові захоплення у наших студентів».