Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Тиждень присвячений 450-літтю річниці Василя-Костянтина Острозького

08.04.2011

Протягом тижня, з 4 до 8 квітня, студенти Острозької академії брали участь у заходах, присвячених 450-літтю річниці Василя-Костянтина Острозького. Братству спудеїв вдалося вдихнути історію у стіни академії і донести її до кожного з нас.

У вівторок відбувся квест «Т.Р.О.П.А.», у якому взяли участь 6 команд. Студенти поглибили свої знання з історії та отримали задоволення від прогулянки по місту. Вони побували в Острозькому замку, Музеї книги, Миколаївській каплиці, друкарні, синагозі, біля пам’ятника Острозькій академії.  На завершення заходу організатори визначили місця між дружніми командами студентів:

1 місце – факультет міжнародних відносин;
2 місце – гуманітарний факультет;
3 місце – економічний факультет.

Яскравою подією середи став літературно-музичний вечір, організований за підтримки гуманітарного факультету та в рамках літературного клубу «Моно-Літ». Були залучені студенти усіх факультетів, які мали можливість продекламувати вірші на історичну тематику. Перемогу здобули студентки 3 курсу гуманітарного факультету спеціальності «Українська філологія»: Максимчук Галина та Калюта Маргарита. Галина презентувала уривки з роману про Гальшку, а Маргарита – твір про князя Василя-Костянтина Острозького. На знак подяки переможницям вручили грамоти та квіти. Гостем літературно-музичного вечора став декан гуманітарного факультету Василь Жуковський.

Для цінителів кінематографії, або просто кіноманів, у четвер відбувся вечір німого кіно, мімів та особливої музики – «Enjoy the Silence». Під час цього заходу гості переглянули короткометражні німі стрічки, а також виступ мім-дуету «Зліва направо».