Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся вечір «Українська пісня і діаспора»

25.05.2011

У вівторок, 24 травня, Інститутом дослідження української діаспори та керівництвом факультету міжнародних відносин було організовано вечір «Українська пісня і діаспора». Захід відбувся з нагоди святкування Тижня факультету міжнародних відносин та в рамках Року української пісні в Острозькій академії.

За словами декана факультету Алли Атаманенко, вечір проводився з метою зацікавити студентів українською піснею, яка розвивалась не лише в межах України, але й за кордоном представниками української діаспори.

Відтак студентам факультету міжнародних відносин випала нагода послухати рідкісні записи пісень на грампластинках, які датуються різними періодами від 30-х років XX ст. і до сьогодення. Науковий співробітник Інституту дослідження української діаспори Наталія Конопка прочитала ґрунтовну лекцію про відомих виконавців, що емігрували за різних обставин до США, Канади, Великобританії, Італії, їхній життєвий шлях і творчість, зокрема цікаві факти про Квітку Цісик, Українську капелу бандуристів імені Т.Шевченка, Рімінський ансамбль «Бурлака» тощо.

«Українська пісня – це не лише спосіб самовираження, – зауважила Алла Атаманенко, –  це й спосіб інформування про Україну в світі, а також демонстрація того, якою є Україна – багатою та знаменитою на таланти».