Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Свято слов’янської писемності в Острозькій академії

24.05.2011

Кафедра української мови організувала тематичний вечір, присвячений Дню слов’янської писемності та культури, який згідно із указом Президента України відзначають кожного року 24 травня. Саме у цей день православний світ вшановує пам’ять святих рівноапостольних Кирила та Мефодія, які були авторами азбуки, що увійшла в основу всіх слов’янських мов.

Творчий вечір відкривала студентка третього курсу спеціальності «Українська мова та література» Христина Федорич, яка виконала «Батьківську пісню». Після музичного подарунку ведучі зробили короткий екскурс в історію нашої мови та розпочали вікторину-змагання між двома студентськими командами – «Монофтонгізація дифтонгів» та «Фразеологічні звороти». Командам було запропоновано взяти участь в чотирьох конкурсах, які вимагали ґрунтовних знань у галузі фразеології, орфоепії та стилістики. До складу суддівської колегії увійшли завідувач кафедрою української мови, академік Іван Хом’як, викладачі Любов Черуха, Лариса Мініч та Віталій Максимчук.

У результаті чесного змагання перемогу здобула команда «Монофтонгізація дифтонгів». На свято завітав і декан гуманітарного факультету, професор Василь Жуковський, який привітав усіх присутніх зі святом та побажав натхнення на організацію таких заходів і надалі.