Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулась перша «Школа універсального журналіста» для старшокласників

12.05.2011

Проект Видавничого дому «ОГО» та НаУ «Острозька академія», підтриманий обласним управлінням освіти та науки, зібрав у стінах Острозької академії 28 школярів із 11 районів та міст Рівненщини, а також Нетішина та Славути, Хмельницької області.

Упродовж двох днів учасники Школи дізнались про риси та умови журналістської діяльності, новини, джерела інформації, техніку інтерв'ю та багато інших складових роботи журналіста. Теоретичний матеріал вони відпрацьовували під час практичних вправ, а також самостійного вивчення роздаткового матеріалу. Окрім навчання, відбулась зустріч з керівництвом та представниками кафедр Острозької академії. Проректор з навчально-наукової роботи Петро Кралюк, проректор з навчально-виховної роботи Руслана Каламаж, відповідальний секретар приймальної комісії, директор Інституту довузівського, заочного та дистанційного навчання Галина Пастушок і старший лаборант кафедри журналістики та літературознавства Оксана Пухонська розповіли потенційним спудеям Острозької академії чимало цікавого про організацію навчання та дозвілля студентів, історію та сьогодення університету, надали багато практично корисної інформації для майбутніх вступників.

Завершила програму Школи оглядова екскурсія академією, під час якої старшокласники відвідали музей навчального закладу, академічний парк, студентсько-викладацький храм, центр вивчення стародруків, оглянули старовинну криницю, побували в знаменитих підземеллях академії та у підземній мистецькій галереї. По закінченню навчання випускники ШУЖ отримали дипломи та гарантію подальшої підтримки у журналістській діяльності.

- Це перший досвід проведення Школи універсального журналіста не в Рівному і в новому дводенному форматі, - каже керівник ШУЖ, викладач кафедри журналістики та літературознавства НаУ «Острозька академія», головний редактор Видавничого дому «ОГО» Віталій Голубєв. - Перш за все, хочу висловити глибоку вдячність ректорові Острозької академії Ігорю Пасічнику, який відразу підтримав наш проект. За нашим задумом, така Школа орієнтована насамперед на школярів із районів та сіл, які далеко не завжди мають можливість відвідати подібні заняття у Рівному. Адже в обласному центрі наше навчання традиційно проводиться впродовж десяти вечорів. Упродовж цього часу потрібно або десь жити в Рівному, або щодня їздити туди й повертатись додому. Це зручно, і взагалі можливо, далеко не для всіх. Особливо — якщо взяти учнів з Полісся або з інших областей. Такими проектами ми, вважаю, виконуємо й певну соціальну місію, бодай трішки нівелюючи різницю в доступі до інформації та корисних контактів між міськими та сільськими учнями. Школа в Острозі - це лише два дні навчання, проживання, харчування і максимум корисної інформації в стислому, практичному вигляді. Думаю, такий проект матиме продовження, і нині ми готові прийняти на навчання не лише учнів з Рівненщини та Хмельниччини, як було цього разу, а і з будь-якого регіону України.

А ось враження від навчання кількох перших випускників ШУЖ в Острозькій академії.

Світлана КУРОПІЙ, Сарни

Повірте мені на слово, яке не дасть збрехати: це навчання пройти варто!!! Це емоції, сміх, друзі, це тренінги і нові знання та відкриття у журналістиці! Це просто супер! В мене просто немає слів, я у стані ейфорії!

Яна НОСКО, Славута (Хмельницька обл.)

Звертаюсь до майбутніх слухачів із закликом відвідати ШУЖ! Тут ви не лише здобудете велику кількість корисної інформації, а й гарно проведете час! Особисто я запам'ятаю Школу універсального журналіста на все життя!

Володимир СРИБЕРКО, Володимирецький район

Таке навчання проходити варто. По-перше, тут ви зрозумієте суть журналістики: що це таке і «з чим її їдять». Навчання дає усвідомити, чи подобається тобі ця професія. По-друге, тут чудова атмосфера! Хлопці, записуйтесь на ШУЖ, бо тут багато красивих дівчат і їхня кількість просто вражає!

Марина СОРОКА, Сарненський район

Проходити навчання в ШУЖ варто, варто і ще раз варто! Мені було дуже цікаво і корисно послухати лекції Віталія Голубєва, який настільки зацікавив своїми розповідями, що не слухати їх чи впустити якесь слово було неможливо! Якась розумна людина сказала: «Є люди яких не можна слухати, інших — можна слухати, а є такі, кого не слухати не можна!» Віталій Голубєв — саме така людина. Його лекції неможливо не слухати! Весь час, розповідаючи теоретичний матеріал, він підтверджує його історіями з власного життя, зі своєї практики та практики колег.

Аліна МАРТИНЧИК, Дубровиця

Насамперед у ШУЖ ви отримаєте дорогоцінний досвід, який зможете використовувати не лише в професії журналіста, а й в будь-якій іншій сфері діяльності та навіть у повсякденному житті. В чому полягає цей дорогоцінний досвід? Скажу одне: тут максимум практичних порад — і мінімум теорії! Отже, якщо ви хочете стати успішною особистістю — ШУЖ для вас! Будьте активними — ідіть в ШУЖ!

Отримати більше інформації та записатися на навчання можна, написавши на vg2001@ukr.net або за телефоном (050) 339-39-85