Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Виставка присвячена подіям Другої світової війни

11.05.2011

У стінах Острозької академії 10 травня відбулася виставка на тему «Острожчина в роки Другої світової війни».

Організаторами виступили директор музею Національного університету «Острозька академія» Анастасія Хеленюк та старший науковий співробітник Острозького державного історико-культурного заповідника Марія Данилюк. Студенти мали чудову нагоду ознайомитися з одягом, елементами обмундирування, нагородами та іншими цікавими експонатами, що відображають життя Острожчини в роки Другої світової війни, а також побачити на світлинах відважних учасників воєнних дій, які захищали місто.

Полиставши сторінки минулого, студенти мали можливість пригадати важкі часи, коли Острог був окупований німцями.

На запитання про те, як студенти сприйняли виставку і що їх найбільше зацікавило, організатор Марія Данилюк відповіла: «Багато молодих людей хоче більше дізнатися про якісь незвичайні та не всім відомі факти з історії Острожчини в період Другої світової війни, про життя людей у той нелегкий час. Студенти цікавляться, і тому виставка має велике значення у формуванні розуміння війни як такої».