Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Новий проект лексикографічної лабораторії LEXILAB

10.05.2011

Лексикографічна лабораторія LEXILAB факультету романо-германських мов Національного університету «Острозька академія» спільно з перекладацькою агенцією повного циклу Лінгвістичничний Центр® та компанією Webfocus бере участь у створенні та публікації «Практичного англо-українського словника фразеологічних синонімів з вправами», який буде видано у вересні 2011 року у формі друкованого словника з компакт-диском, що містить розширену електронну версію словника.

Словник буде вперше представлений у рамках проведення XVIII Форуму видавців у Львові (10-14 вересня 2011 року) на стенді Лінгвістичного Центру®.

Практичний англо-український словник фразеологічних синонімів є повністю новим проектом у галузі англо-української фразеології та є доступним у друкованому та електронному форматах, що максимально враховують потреби сучасних користувачів. Авторизовані користувачі матимуть змогу користуватися Словником на спеціалізованій сторінці Серії www.folk-dictionary.com

Це видання є словником живої мови, оскільки містить вислови, що широко вживаються у різних сферах життєдіяльності сучасної людини. Він містить близько 50 000 фразеологічних одиниць, що упорядковані у вигляді синонімічних рядів та передбачає зручний і швидкий пошук фразеологічних одиниць за допомогою алфавітного покажчика. Окрім цього, словник оздоблений тематичними вправами, що спрямовані на вивчення широковживаних фразеологізмів методом їх двомовного перекладу та контрастивності.

Книга має навчальне завдання, спрямоване на практичне опанування широковживаної термінології в обох мовах та є науково-популярним виданням, придатним для зручного практичного використання сучасними користувачами.