Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Відкрилася виставка «Острог на старовинних картах»

04.03.2011

У стінах підземної галереї Острозької академії третього березня відбулася виставка старовинних карт, на яких позначено Острог, організована за ініціативи студентів другого курсу спеціальності «Історія» і за підтримки директора художньої галереї Анастасії Хеленюк.

Виставка включала близько десяти карт різних століть. Це карти Московії, Польщі, Малої Татарії, Угорщини, Швеції, Данії тощо. Почесне місце на виставці зайняла Генеральна карта України Гійома Левасера де Боплана, яка датується 1648 роком, подарована Президентом акціонерного товариства «Альфа-Банк» Україна Олександром Лукановим.

Короткий опис історії кожної з карт було здійснено студентом-істориком другого курсу Андрієм Брижуком. «Карта – це не лише географія, а й витвір мистецтва» - було влучно зауважено.

Співорганізатор виставки Анастасія Хеленюк говорила про небайдужість студентів-істориків до культурних надбань Острога та його історії. Показати публіці карти, на яких зображене славетне місто Острог було нелегко, адже таких карт безліч, тому вибрали найкращі. «Студенти стали опікунами художньої галереї» - зазначила пані Анастасія. Також вона сказала, що кожних два місяці організовуватимуться подібні виставки для збагачення історичної пам’яті, пов’язаної з Острозькою академією та містом князів Острозьких.