Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Інавгурантів привітав Віце-прем’єр-міністр України Віктор Тихонов

31.08.2010

Інавгурація-2010 – урочиста церемонія посвяти першокурсників за участі відомих громадських та політичних діячів – відбулася 31 серпня у Національному університеті «Острозька».

Приємною несподіванкою для Острозької академії у цей святковий день став візит Віце-прем’єр-міністра України Віктора Тихонова, який під час свого вітального слова наголосив, що в українській історії є такі події, які мало просто знати - їх треба відчувати. До таких явищ належить і відкриття Острозької академії, яка водночас є найстарішим та наймолодшим вищим навчальним закладом України.

Також Віце-прем’єр-міністр побажав, щоб Україна займала перше місце в освіті та науці, а ґрадуанти Острозької академії на ринку праці цінувалися так само високо як випускники Оксфорда чи Кембріджа.

 Захід проходив за традиціями, відродженими з часів існування Острозької академії XVI століття. У театральному дійстві взяли участь такі відомі історичні персонажі як князь Василь-Костянтин Острозький – засновник академії, Гальшка Острозька – фундаторка цього культурно-освітнього осередку, першодрукар Іван Федоров, діяльність якого була тісно переплетена з Острозькою академією. На святі також були присутні почесні гості: академік Острозького академічного братства, директор Інституту літератури ім. Т. Шевченка Микола Жулинський, голова Комітету з Національної премії України ім. Т. Шевченка, поет Борис Олійник, лауреат Шевченківської премії, письменник Дмитро Стус, голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ, голова Острозької райдержадміністарції Василь Дума, міський голова Острога Тарас Пустовіт, начальник ГУ МВС у Рівненській області Олег Сало, протектор Острозької академії Роман Василишин та інші.

У рамках церемонії Інавгурації за участі гостей відбулося відкриття рекреацій, що з’єднують навчальні корпуси академії та прес-центру, обладнаного за останнім словом сучасних технологій. У ньому проводитимуться занняття для студентів-журналістів, перший набір яких здійснили цьогоріч, а також різноманітні прес-конференції, брифінги тощо.


Крім того, студенти-першокурсники, їх батьки та гості відвідали подячний молебень у студентсько-викладацькому храмі Преподобного Федора Острозького.