Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Тобі, Україно, наші серця!

28.10.2010

Студенти першого курсу спеціальності «українська філологія», «літературна творчість» та «психологія» під керівництвом викладача кафедри української мови Наталії Банацької, провели святковий вечір «Тобі, Україно, наші серця!». «Яка Україна чарівна, гарна, немов би казкова царівна! Гори, гаї, голубі небеса, глибинна, бентежна, велична краса!», − саме такими словами урочисто відкрили свято ведучі заходу.

Студенти почергово представляли різні національні меншини індоєвропейської мовної групи. Українці, білоруси, поляки, росіяни, словаки, угорці, румуни, німці, французи, італійці. І це ще не весь список народів, які тим чи іншим чином пов’язані з історією України. Піснями різних національностей свято не обмежилось. Як учасники, так і глядачі заходу танцюваали під нотки української «Як у нас на Україні», а викладач кафедри української мови Лариса Мініч заспівала вірменською.

Наталія БАНАЦЬКА, старший викладач кафедри української мови:
− В академії я працюю з дня відновлення її діяльності – 1993-го року. Тому маю повне право й підстави стверджувати: такого заходу як цей ще не було. Унікальність свята полягала у новаторсько-шанобливому, пієтетному, на наш погляд, інтерпретуванні та фігуруванні мов тих меншин й народів, які населяють Україну. Не варто забувати, що всі ми об’єднані жовто-блакитним прапором і символом України – калиною. Україна – країна не лише для нас, українців, а й для представників інших народів, які, як і ми, множать її славу.