Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія гостинно відчинила двері абітурієнтам

27.11.2010

У Національному університеті «Острозька академія» 27 листопада відбувся День відкритих дверей, на який завітали абітурієнти майже з усіх регіонів України. 
Під час зустрічі перед гостями Острозької академії виступили ректор університету, професор Ігор Пасічник, який розповів про специфіку навчання в Острозькій академії, секретар приймальної  комісії Галина Пастушок, яка повідомила про умови вступу до Острозької академії у 2011 році, а також декани та викладачі факультетів – вони розповіли про особливості кожної зі спеціальностей. Крім того, до уваги аудиторії був представлений документальний фільм про історію і сьогодення НаУОА.
 
Познайомитися ближче з Острозькою академією абітурієнти мали можливість під час екскурсії.
 
Ми вирішили поцікавитися, що саме мотивує молодих людей обирати Острозьку академію, аби здобувати тут вищу освіту.
 
Марія Панцюк, м. Нетішин, Хмельницька обл.:
– Я вважаю, що це дуже престижний навчальний заклад. У мене дуже багато друзів тут навчаються і їм дуже подобається. Особливо викладацький  склад, стосунки в колективі і високий рівень навчання. Мій вибір - факультет романо-германської філології.
 
Мама Аліни Годованець, м. Бердичів, Житомирська обл.:
– Наша знайома сюди вступила і їй дуже подобається тут навчатися. Перед приїздом ми зайшли на сайт і познайомилися з академією. Моя донька дізналася про День відкритих дверей. Я подумала, що це знак, бо в неї день народження 29 листопада, тому ми приїхали. Нам дуже сподобалася Острозька академія. Аліна обрала факультет романо-германських мов, тому що любить англійську мову і додатково займається ще з першого класу.
 
Батько Володимира Сака, с. Здовбиця, Рівненська обл.:
– Я дізнався про університети в Рівному і вирішив, що не має кращого університету крім Острозької академії, де моя дитина могла б отримати хорошу освіту. Мій син хоче поєднати своє життя з правознавством.
 
Святослав Попов, м. Рівне.:
– По-перше, в мене тут навчався брат і він досягнув значних успіхів. Зараз він продовжує навчання в Київській школі економіки. Я обрав Острозьку академію, тому що тут викладачі дають потужну освітню базу. Якщо обирати з-поміж вишів, які є в Рівненській області, то Острозька академія – це оптимальний університет з високим рівнем навчання, який близький до мого дому. Мій вибір гуманітарний факультет, а саме культурологія.
 
Владислав Осіпов, м. Здолбунів, Рівненська обл.:
– На мою думку, Острозька академія – сучасний вищий навчальний заклад, в якому все добре організовано, особливо навчання. Як сказала Галина Пастушок: «Острозька академія – це сім’я, де ти можеш себе показати, стати особистістю й отримати хороші знання». Я б хотіла вивчати англійську мову, історію або журналістику.
 
Мама Ірини Сендецької, м. Козова, Тернопільська обл.:
– По-перше, в мене племінниця закінчила Острозьку академію. Вона дуже задоволена і продовжує навчання в Києві, де здобуває ступінь магістра. Також вона гарно влаштувалася на роботу з хорошою заробітною платнею. Моя племінниця сказала, що навчаючись на магістратурі в Києві, вона не відчувала браку в знаннях, які дала їй Острозька академія.