Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Золоту та срібну нагороди отримав студентський хор Острозької академії на фестивалі у Чехії

27.09.2010

Студентський народний академічний хоровий колектив Національного університету «Острозька академія» привіз дипломи золотого та срібного рівнів з Міжнародного фестивалю академічних хорів «IFAS - 2010» (м. Пардубіце, Чеська Республіка).

На XXI фестивалі «IFAS», який існує з 1968 року, Україна була представлена вперше, і одразу зарекомендувала себе на високому рівні у двох конкурсних категоріях. За виконання духовної музики хор під керівництвом диригента Оксани Денисюк отримав срібну нагороду, у категорії «Фольклор» – кубок та диплом золотого рівня.
Окрім участі у конкурсній програмі, студентський хоровий колектив з Острозької академії представляв українську музичну культуру на безлічі інших заходів. З ініціативи ГО «Культурно-мистецький форум ім. князів Острозьких» хор та студентський народний театр «Бриз» МЕГУ ім. ак. С. Дем’янчука (режисер Богдан Денисюк) організували вшанування пам’яті воїнів УНР у м. Пардубіце. Буквально за тиждень до пропозиції хору щодо урочистого покладання квітів на могилі воїнів товариство українців у Пардубіце «Пам’ять» виявило, що монумент, виготовлений для їх поховання Оксаною Лятуринською (яка свого часу навчалася в Острозькй гімназії), не був знищеним. У співпраці з головою товариства Ганною Величко до резонансного дійства делегація залучила також представників Консульства України у Празі та  представників української діаспори.

Студентський хор також відвідав з концертами духовної музики храми міст Сеземіце та Лазнє Богданеч, мешканці яких дуже емоційно та позитивно сприймали виступи україського колективу. Не менше сподобалися аудиторії і спільні концерти, на яких усі колективи-учасники фестивалю (а вони представляли також Чеську Республіку, Естонію, Фінляндію, Росію та Сербію) кілька творів виконували усім загальним складом.

Хоровий колектив відзначився на фестивалі «IFAS - 2010» не лише хорошим співом: на спортивно-розважальному дійстві «IFASiada» українці отримали кубок за кращі костюми та призове місце у загальному заліку. У подарунок за свою активність, щирість та дружелюбність студентський хор отримав виконання іншим колективом української народної пісні на заключному концерті.