Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії реалізують всеукраїнський проект, спрямований на зміну ставлення суспільства до осіб-інвалідів

22.10.2010

21 жовтня – 15 грудня 2010 у 8-ми містах України пройдуть покази італійського фільму «Дитя з Місяця» в рамках соціального проекту стипендіатів «Завтра.UA».

Проект з прав людини «Дитина з Місяця», спрямований на зміну ставлення суспільства до осіб-інвалідів, був започаткований студентами 10-ти українських університетів на Молодіжному Форумі Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука, що відбувся під Києвом з 17 по 20 травня 2010 року. Проект передбачає показ фільму-мелодрами «Дитина з Місяця» – реальної історії про життєвий шлях юнака-інваліда – у десяти ВНЗ України та проведення дискусій про дотримання в Україні прав людей з обмеженими можливостями.

Фільм «Дитя з Місяця» італійського режисера Джанфранко Альбано неодноразово ставав призером престижних міжнародних телевізійних фестивалів, здобувши у 2007 році призи «Юнеско-Амаде» у Монте-Карло, «Золота Магнолiя» в Шанхаї та приз «Золота Олива» за кращий художнiй фільм у м.Бар, Чорногорiя.

Реалізація проекту розпочинається з показу фільму 21 жовтня в Сєвєродонецьку, триватиме протягом 8 тижнів та охопить Луганськ (25.10), Острог (27.10), Хмельницький (28.10), Ужгород (28.10), Запоріжжя (03.11), Сімферополь (10.11) і Київ (кінець листопада).

Логічним підсумком проекту, метою якого є підвищення рівня толерантності серед молоді і привернення уваги до проблем людей з обмеженими можливостями в Україні, стане прес-конференція в місті Києві, приурочена до Міжнародного дня інвалідів, протягом якої команда «Дитини з Місяця» презентуватиме буклети із результатами проекту. 

Більш детальна інформація стосовно проекту розміщена на сайті www.moonchild.org.ua.
Контактна особа: Катерина Козачук, МКр-1, тел.: 0977069289, email: katekozachuk@gmail.com.