Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Дня Соборності України студенти Острозької академії одягнули жовто-блакитні стрічки

22.01.2010

Кожного року 22 січня Україна святкує День Соборності, адже саме у цей день був підписаний Акт Злуки, який об’єднав в одну державу Західноукраїнську та Українську Народні Республіки. Національний університет «Острозька академія» долучився до святкування, оскільки одним зі своїх передових завдань вважає виховання національно-свідомої та патріотичної молоді.

На честь свята студенти прикріпили на одяг жовто-блакитні стрічки з написом: «Моє серце з Україною», а студентське радіо транслювало історичну довідку про День Соборності та сучасні українські пісні про Батьківщину упродовж усього дня.

Акцію підтримали і гості університету: головний редактор газети «День» Лариса Івшина та учасники Острозького клубу вільного інтелектуального спілкування молоді. Їх приїзд до Острозької академії саме 22 січня вже став хорошою традицією. Як відомо, приорітетним завданням Острозького клубу є подолання стереотипів та об’єднання молоді Східної і Західної України.