Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії презентували книгу «ЧЕРВОНО-ЧОРНЕ. 100 бандерівських оповідок»

19.03.2010

19 березня Національний університет «Острозька академія» відвідав історик та публіцист Святослав Липовецький, який презентував студентам свою книгу «ЧЕРВОНО-ЧОРНЕ. 100 бандерівських оповідок».

Видання складається зі 100 невеликих історій про події визвольної боротьби, найцікавіші моменти в життєписі представників націоналістичного руху у ХХ столітті, а також спогадів. Книга написана мовою, доступною для широкого загалу. Вона має на меті глибше розкрити історію, дати поштовх людям цікавитися своїм минулим, а також популяризувати Організацію Українських Націоналістів (ОУН). У книзі є свідчення представників різних національностей про героїчну боротьбу УПА та тогочасних героїв.

Як зазначив Святослав Липовецький, йому важливо, аби ті, хто мають цю книжку, таки прочитали її, зробивши для себе висновки, а не ставили на полиці, забуваючи про минуле.

Окрім знайомства з книгою «ЧЕРВОНО-ЧОРНЕ. 100 бандерівських оповідок» під час зустрічі відбулася відеопрезентація на тему історії українського визвольного руху. Святослав Липовецький також наголосив на необхідності подальшої співпраці з Острозькою академією.