Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти Острозької академії представляли Рівненську область на Всеукраїнських змаганнях з шахів серед ВНЗ

18.10.2010

12-17 жовтня у Запоріжжі пройшли ІІ Спортивні ігри України з шахів серед ВНЗ III-IV рівнів акредитації. Кожен регіон України представляла команда одного університету. Честь поборотися за звання переможця від Рівненської області виборов Національний університет «Острозька академія».

Парадоксально, що наш університет – чи не єдиний виш на змаганнях, де немає факультету фізичного виховання, адже серед суперників були такі корифеї спорту як Київський національний університет фізичної культури та спорту та Львівський державний університет фізичної культури.

Команда Острозької академії зайняла 12-те місце у загальній турнірній таблиці. Наші студенти грали із тридцятьма кращими шахістами України, які входять до рейтингу Всесвітньої федерації з шахів. Найнижчий рівень серед них – це кандидат в майстри спорту. Попри такий контраст у підготовці, представники Острозької академії змогли достойно показати свої сили та увійшли до двадцятки кращих гравців України. Серед них – Віталій Смик (9-те місце), Любов Гриб (11-те місце), Олеся Омеляш (11-те місце), Анатолій Білий (12-те місце), Ігор Герасимчук (12-те місце) та Андрій Кучер (12-те місце).

Вітаємо спортсменів та бажаємо їм нових перемог і наснаги. Команда та тренер Геннадій Стадніков дякують ректорату НаУОА за надану можливість взяти участь в змаганнях такого рівня та честь грати із кращими шахістами України.