Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Невідомий Шевченко

01.04.2010

Члени Острозької міської організації Спілки Української Молоді в Україні вирішили показати публіці іншого Шевченка – ближчого до нас і водночас далекого, відкрити Шевченка-художника, Шевченка-людину, а не кумира.

Імпреза «Невідомий Шевченко», проведена для студентів Національного університету «Острозька академія» та гостей, розпочалася показом відеопрезентації мистецьких творів Тараса Григоровича.

До нас дійшло понад 240 поетичних творів Тараса Шевченка, а мистецьких (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків) у кілька разів більше – майже 1200. Сама ця кількість свідчить про його глибоку любов до малярства. Отож, милуватися було чим.

На імпрезі пролунала розповідь і про особисте життя поета, про яке останнім часом розвелося багато спекуляцій. Ведучі розповіли про перше кохання Тараса – Оксану Коваленко, згадали Ганну Закревську, Варвару Рєпніну, актрису Катю Піунову, і останнє нещасливе кохання поета – Лукерію Полусмак. Прикро, але справжня народна слава і жіноча любов прийшли до Тараса Шевченка тільки після його смерті.

На завершення імпрези відбувся перегляд художнього фільму про Кобзаря з розповіддю про його дитячі роки. Невідомий Шевченко став ближчим, але, як і всі генії, незбагненним до кінця.