Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Розробка коцепції розвитку туристичної галузі Рівненщини здійснюватиметься в Острозькій академії

09.09.2010

У Національному університеті «Острозька академія» 9 вересня детально обговорили один із напрямків концепції розвитку Рівненщини «Західна брама» щодо покращення туристичної інфраструктури Рівненської області. Навчальний заклад має значні наукові дослідження викладачів та студентів у галузі туризму. Заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олексій Губанов, під час своєї зустрічі з викладачами та студентами зазначив, що Острозька академія – це те місце, де має розроблятися концепція розвитку туристичної галузі Рівненщини. Координатором робочої групи, яка разом зі студентами займатиметься цією проблематикою призначили викладача кафедри документознавства та інформаційної діяльності Олену Шершньову. Вона вже декілька років поспіль займається науково-методичною роботою щодо інформаійного забезпечення туристичної галузі у малих містах Рівнещини і готується до захисту кандидатської дисертації з вищезгаданої тематики. Презентацію перших напрацювань щодо розвитку туристичної галузі Рівненського краю, пані Олена пообіцяла провести уже через два місяці під час чергової наради робочої групи.

Ідеї, викладені у проекті «Західна брама», спрямовані на втілення необхідних для життєдіяльності краю економічних, соціальних та екологічних питань. Так, згідно із «Західною брамою», Рівненська область має стати не лише туристичною меккою, а й потужним економічним центром. У недалекій перспективі планується вдосконалити Рівненський аеропорт, винести на околиці міста ринки, створити міжнародний мультимодальний логістично-транспортний центр та центр сучасних гуманітарних технологій задля гармонійного розвитку особистості.
Крім цього, Олексій Губанов запропонував створити у Рівному етнопарк «Україна в мініатюрі» – дозвіллєвий комплекс із музеями, макетами пам`ятних та історичних місць і замків України, містечком народних умільців. Для втілення цих ідей він планує залучити іноземні інвестиції та ініціативу самих рівнян – починаючи від міської влади і закінчуючи пересічним жителем краю.