Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Микола Томенко черговий раз відвідав Острозьку академію

07.04.2010

Національний університет «Острозька академія» 7 квітня відвідав Заступник Голови Верховної Ради, щирий друг цього навчального закладу Микола Томенко.

Під час свого візиту політик зустрівся зі студентами та професорсько-викладацьким складом і поділився своїм баченням щодо розвитку української держави на основі національної ідеї та патріотизму. Особливу увагу Микола Томенко закцентував на демократичних цінностях, закладених у Конституції Пилипа Орлика, яку він називає рецептом демократичної та антикорупційної української влади. Микола Володимирович зазначив, що ідеї цього важливого документа мають активно пропагуватися серед широкого кола української громадськості.

Хоча зустріч із Миколою Томенком не була довготривалою, однак це не завадило студентам задати йому питання й отримати цікаві вичерпні відповіді. До речі, Микола Володимирович схвалив спільну ініціативу Острозької академії та газети «День», які 2010 рік оголосили роком Костянтина Івановича Острозького в Україні у зв’язку з 550-річчям від Дня народження великого князя.

Наприкінці зустрічі Микола Томенко подарував науковій бібіліотеці Острозької академії колекцію книг, що стосуються питань історії, мистецтва, культури та політики України.

У свою чергу, ректор університету, професор Ігор Пасічник вручив Миколі Володимировичу книгу Уласа Самчука, що вміщує три твори «Віднайдений рай», «Марія» та «Чого не гоїть огонь», видану нещодавно в Острозькій академії.