Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Мистецькі дні в Острозькій академії

02.03.2010

Як відомо, Острозька академія в усі часи прагнула не лише забезпечити своїх студентів фундаментальної освітою, а й виплекати справжніх інтелігентів, людей з енциклопедичними знаннями. Цього місяця у рамках Міжнародного етномистецького проекту «Екологічний ракурс» у  залах підземної художньої галереї Острозької академії діє виставка «Родина», урочисте відкриття якої відбулося 2 березня за участю заслуженого діяча мистецтв України, професора Володимира Овсійчука.

Тоді ж студенти та гості мали змогу ознайомитися із виданнями Зеновії Шульги «До вінця», Віри Манько «Світ у писанках Тараса Городецького», почути розповідь Алли Українець про весільні обряди на Волині, а також переглянути показ святкового та весільного вбрання. Моделі демонстрували колекцію з Рівненського обласного краєзнавчого музею та костюми авторів Зеновії Шульги, Оксани Литвин, Ярослава Сахро, Надії Горак, Надії Дацко. Також усі бажаючі мали змогу завітати на майстер-клас з писанкарства.

Наприкінці зустрічі гості подарували академії багато наукової літератури і власні творчі доробки. У свою чергу Ігор Пасічник вручив делегації цінні сувеніри на згадку про академію.

«Ви можете бути будь-ким за професією та в житті, але не забувайте бути українцями», – вдало зауважила Зеновія Шульга. Студенти Острозької академії не забули про своє головне покликання і прийшли на презентацію у вишиванках.