Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії одночасно діють три книжкові виставки

03.12.2009

З 30 листопада по 4 грудня у Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» діють відразу три книжкові виставки. Це виставки книг до Дня пам’яті жертв Голодомору і репресій в Україні «Злочин проти народу» та до Дня місцевого самоврядування, а також книжкова виставка Бібліотеки газети «День».

Книги, презентовані науковою бібліотекою до Дня пам’яті жертв Голодомору і репресій в Україні, дають можливість студентам та викладачам ознайомитися з науковими дослідженнями, присвяченими цій тематиці. Цьогорічна виставка представила такі напрацювання вітчизняних та зарубіжних авторів, як «Національна книга пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років в Україні» Українського інституту національної пам’яті, «Західна Україна і голодомор 1932-1933 років» Ярослава Папуги, видання української діаспори «Ми б’ємо у великий дзвін» та багато інших.

Книги, відібрані на виставку до Дня місцевого самоврядування, дають змогу розглянути його як багатогранне та комплексне політико-правове явище. Сюди увійшли «Актуальні проблеми становлення та розвитку місцевого самоврядування в Україні», «Принципи і методи діяльності органів місцевого самоврядування» Василя Куйбіди, «Місцеве самоврядування. Вітчизняний та зарубіжний досвід» Олега та Оксани Лазорів, «Нариси історії місцевого самоврядування в Україні» Миколи Гищука.

Вже традиційною для Острозької академії стала виставка книг Бібліотеки газети «День». «Апокрифи Клари Гудзик», «День і вічність Джеймса Мейса», «Дві Русі», «Війни і мир», «Україна Incognita», «Мої університети» та «Екстракт 150» – нові та вже відомі видання, які пропонуються до уваги кожного свідомого українця, через що керівництво наукової бібліотеки прийняло рішення організувати цю виставку на постійній основі.