Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Ігор Пасічник – серед найвпливовіших людей Рівненщини

29.09.2009

Ректор Національного університету «Острозька академія», Герой України Ігор Пасічник увійшов до числа переможців рейтингу «ТОП-25: найвпливовіші люди Рівненщини», який організував обласний тижневик «ОГО». Ректор посів у рейтингу найвпливовіших 6 місце. Серед переможців рейтингу лише Ігор Пасічник є представником освітньої галузі і ректором вищого навчального закладу. «Ректор-герой» – таку промовисту назву має короткий нарис про Ігоря Пасічника, вміщений у спецвипуску «ОГО» за підсумками рейтингу. Ось як побачили нашого ректора журналісти популярного обласного тижневика: «На Рівненщині майже немає місцевих брендів. Дітище Ігоря Пасічника – щасливий виняток: Острозька академія за 15 років стала тим, чим інші університети не стали й за 100. У 1994-му серйозні люди не приховували іронії: «Яка академія може бути в райцентрі?». Сьогодні колишніх скептиків не чути, а будь-який кандидат в Президенти вважає за честь почати виборчу кампанію саме в Острозькій академії, над входом до якої висить не портрет глави держави, а реклама наукового інтернет-блогу. Сам Пасічник розглядає відродження академії в такий короткий час і буквально на порожньому місці як Боже провидіння. Невідомо, як там з Божим провидінням, але талант Ігоря Пасічника – неперевершений. Доктор психологічних наук, який півтора десятка літ тому особисто вартував будівельні матеріали на місці, де постала академія, має міцне рукостискання, американську посмішку, «доступ до тіла» найвищих посадовців держави і надійні контакти з заокеанською діаспорою. Водночас – може по-батьківськи погладити студента, якого викликав «на килим» за негідний вчинок, або ж особисто завести в приймальну комісію вступника, який розгубився на академічній території. У досить скромному кабінеті єдиного на Рівненщині Героя України частенько відкриті двері. Можливо, тому не прижилась спроба юних хакерів створити ректорові сторінку в соцмережі «В контакте» – він і так поруч. Кажуть, може зупинити студента, який поспішає на пари, й просто розпитати про життя, ще й пообіцяти, що йому нічого не буде за запізнення. Студенти – віддячують за увагу до себе: під час попереднього відбору кандидатів на «Великі українці» Острозька академія вразила організаторів тим, що тут з великим відривом переміг не Бандера, Хмельницький чи Ярослав Мудрий, а... діючий ректор. А тим часом Пасічник старанно дистанціюється від політики, гордиться репутацією керівника некорумпованого ВНЗу, запрошує до викладання модних серед молоді письменників і дарує випускникам золоті злитки. Все це в підсумку і створює те, що зветься силою бренду. За гроші цього не купиш».

Вітаємо ректора з черговим визнанням! До речі, у четвер, першого жовтня, о 20.15 на телеканалі «Рівне 1» відбудеться спеціальний випуск ток-шоу «Телепресклуб» за участі переможців рейтингу. Одним із гостей прямого телеефіру стане і ректор Острозької академії.