Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти отримали іменні стипендії

28.01.2009

Студенти Національного університету отримали іменні стипендії Фонду ім. учнів бувшої Рівненської гімназії та стипендії імені Михайла та Дарії Ковальських.

Вже не один рік Острозька академія співпрацює з Фондом ім. учнів бувшої Рівненської гімназії та його засновником Олександром Михалюком. З ініціативи пана Михалюка щороку 60 студентів університету отримують іменні стипендії. До претендентів на стипендію ставляться певні вимоги. Стипендії надаються тим студентам, які є уродженцями Волині чи нащадками воїнів Української Повстанської армії, відзначилися особливими досягненнями у навчанні, а також активною життєвою позицією та участю у громадській діяльності.

Співпраця з Олександром Михалюком вже стала доброю традицією. Проте нетрадиційним було вручення стипендій імені Михайла та Дарії Ковальських. Стипендію могли отримати ті студенти, які навчаються на першому курсі за спеціалізаціями: «соціальні науки», «психологія та педагогіка», «історія», «право», а також студенти п’ятих-шостих курсів, що вивчають демократичні процеси та методи.

Цього року стипендію імені Михайла та Дарії Ковальських отримали 18 студентів.

«Треба віддати належне тим людям, які зі своїх невеликих коштів знаходять кошти для здібних студентів. Адже ваші стипендії – це гроші, які виділялися безпосередньо з заробітних плат українців у діаспорі, і вам допомагають далеко не мільйонери. Таке волевиявлення свідчить, що люди думають про благодійність, і це хороший приклад молодим людям, які тільки стають на ноги», – з такими словами звернувся до студентів перший проректор Острозької академії Петро Кралюк.