Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Благодійництво від студентів Острозької академії

26.01.2009

Студенти Рівненщини провели акцію „Книга – дитині”. Близько півсотні примірників дитячої пізнавальної літератури для Великомежирицької школи-інтернату зібрали активісти студентського товариства „Науковий сектор” при Національному університеті „Острозька академія”, долучившись до щорічної благодійної акції „Різдво для всіх”, яку вже вдесяте проводить на Рівненщині Фундація імені князів-благодійників Острозьких.

Десятеро молодих людей провели акцію „Книга – дитині”, за підсумками якої вдалося зібрати невеличку бібліотечку для інтернату.

Анна Федорчук, заступник голови товариства „Науковий сектор”:
– Сьогодні ми ще не можемо бути справжніми меценатами, бо єдиним доходом для нас є стипендія, але допомогти укомплектувати бібліотеку для сиротинця не є проблемно. Адже у кожного вдома є цікава дитяча література, яку ми із задоволенням можемо подарувати. Хтось із великих сказав: „Щедрість полягає не у тому, щоб давати багато, а у тому, щоб давати вчасно”. Як на мене, цей вислів справді повинен стати керівництвом до дії, коли йде мова про людей похилого віку, ветеранів, матерів-одиначок, безпритульних, дітей із вадами розумового та психічного розвитку та, звісно ж, дітей-сиріт. Приємно, що і ми, острозькі спудеї, долучились до допомоги цим діткам.