Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Коляд-коляд-коляда

25.01.2009

Упродовж двох тижнів в Острозькій академії відбувалися святкові заходи, приурочені до таких важливих свят, як Різдво Христове, Старий новий рік та Водохреща. Кульмінаційним завершенням святкувань став Щорічний фестиваль колядок під чудовою назвою „Різдвяна казка”, який вже є хорошою традицією в Національному університеті Острозька академія. Свято колядки та різдвяної пісні проходить тут уже п’ятий рік поспіль.

22 січня студентський клуб був заповнений спудеями та гостями, які з нетерпінням чекали початку фестивалю. І недарма. З кожним роком Культурно-мистецький центр приємно дивує своїх глядачів новими гостями та друзями. Фестиваль вражає різноманіттям колядок та їх інтерпретацій, а також кількістю учасників з різних регіонів України. Упродовж вечора зі сцени лунали колядки та вертепи, які виконували дитячі зразкові фольклорні ансамблі інструментальної музики “Росяночка” з Запоріжжя та “Сузір’я” з Миколаєва, муніципальний хор з Нетішина під назвою “Елегія”, ансамбль скрипалів Острозької музичної школи, ансамбль “Козачата” з Острога, хор духовної музики студентсько-викладацького храму преподобного Федора Острозького “Благовість” та студентський народний академічний хоровий колектив Національного університету Острозька академія.