Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Леонід Кучма вручив стипендії студентам Острозької академії

22.12.2009

22 грудня Леонід Кучма відвідав Національний університет «Острозька академія» у супроводі голови Рівненської обласної ради Олександра Данильчука, колишнього голови Рівненської облдержадміністрації Миколи Сороки та віце-президента компанії «Інсеко», друга Острозької академії Анатолія Камінського.

Під час зустрічі Леонід Кучма вручив студентам іменні стипендії Президентського фонду «Україна» за високі досягнення у навчанні та активну участь у громадському житті навчального закладу. Стипендії від Президентського фонду отримали студентки факультету політико-інформаційного менеджменту Тетяна Дарда та Ірина Чириця, студентка економічного факультету Юлія Гриців, студентка факультету міжнародних відносин Ірина Волинчук, студентка факультету романо-германських мов Анжела Пампурак та студентка гуманітарного факултьету Наталія Щеглова. «Я впевнений, Ви прагнете, щоб Україна була не лише територією, а й міцною процвітаючою державою. Бажаю вам перш за все фундаментальних знань, які згодом ви зможете використати на благо своєї Батьківщини», – зазначив Леонід Кучма.

Крім того, Леонід Кучма подарував Острозькій академії трьохтомне видання «Історія Запорізьких козаків» Дмитра Яворницького з дарчим підписом.

Також у рамках зустрічі студенти мали можливість поспілкуватися з Леонідом Даниловичем та задати йому різноманітні питання, які стосувалися політичної та суспільно-культурної сфери.

За особливий внесок у розвиток Острозької академії ректор університету Ігор Пасічник подарував Леонідові Кучмі ексклюзивний золотий значок із гербом Острозької академії та книгу-спогади Уласа Самчука «На білому коні. На коні вороному». Крім того, Ігор Пасічник від імені колективу університету вручив Леонідові Даниловичу Почесну грамоту за продовження справ великих сподвижників на ниві освіти, культури і духовності та вагомий особистий внесок у відродження Національного університету «Острозька академія» з нагоди 15-річчя його відродження.