Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Книги Джеймса Мейса та Оксани Пахльовської презентувала в Острозькій академії Лариса Івшина

22.01.2009

21 січня Національний університет «Острозька академія»  відвідала громадський діяч, почесний академік, головний редактор газети «День» Лариса Івшина. Зустріч відбулася у традиційному для навчального закладу форматі, що передбачав не лише цікавий виступ гості, але й безпосереднє інтерактивне спілкування. Мета візиту – презентувати видання, що були популяризовані з ініціативи газети «День». Серед них книги Оксани Пахльовської «Ave, Europa!» та Джеймса Мейса «Ваші мертві вибрали мене…». Пані Лариса представила кожне з видань, вказала на унікальність такого роду книг та власне вмотивувала таку просвітницьку активність в Україні.

Окрім зазначеного, гостя вкотре зініціювала зустріч членів Острозького клубу інтелектуальної молоді у стінах альма-матер. Обдарована молодь із університетів Луцька, Донецька та Чернівців, Дніпропетровська мала змогу поспілкуватися з засновницею клубу та поділитися досвідом просування таких видів організації молоді як елементу системи освіти нового покоління свідомих українців. Лариса Івшина також розповіла про механізми зміни громадської думки, про роль у цьому ЗМК, до чого вона безпосередньо причетна і має неабиякий досвід роботи у цій сфері. Пані Лариса висловила щире побажання й надалі продовжувати співпрацю з університетом та збагачувати інформаційний простір повідомленнями про нові проекти покращення третього сектору, освіти України. Лариса Івшина закінчила зустріч, окреслюючи оптимістичні тенденції до зміцнення критичного мислення студентства, зокрема, студентів Національного університету «Острозька академія».