Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозьку академію знають в усьому світі

19.02.2009

Нещодавно у черговому номері “Journal of Qur’anic Research and Studies”, фаховому науковому часописі, що видається у Саудівській Аравії, з’явилася англомовна стаття аспіранта Національного університету «Острозька академія» Михайла Якубовича.

Журнал, що виходить два рази на рік, є одним із найпрестижніших наукових видань Близького Сходу. Авторами арабомовних та англомовних статей є відомі у світі сходознавці з різних регіонів, у тому числі й Західної Європи та США. Темою наукової праці Михайла Якубовича є критичний аналіз методики перекладів Корану європейськими мовами. Серед інших питань, значну увагу присвячено розвитку конфесійного стилю української літературної мови, подані відомості про культуру західноукраїнських земель та діяльність острозьких просвітників, змальовані нагальні проблеми розвитку українського сходознавства. Стаття є однією з небагатьох публікацій на Близькому Сході, де подаються відомості про українську мову та культуру в контексті багатої історичної спадщини, велику роль у якій відіграла й Острозька академія.