Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

«Українсько – білоруські літературні взаємини : вчора і сьогодні»

17.02.2009

Студенти  Національного університету «Острозька академія» 17 лютого мали можливість відвідати лекцію відомого письменника, Почесного члена Острозького академічного братства Романа Лубківського: «Українсько-білоруські літературні взаємини: вчора і сьогодні».
Роман Лубківський розповів про українсько-білоруські літературні взаємини,  починаючи від давніх часів і закінчуючи сьогоденням. На його думку, вони дуже не прості та цікаві, до того ж простежується декілька особливих спільних моментів, важливих для них і для нас. Адже білоруська культура, література, нація мають особливі точки дотику до нашої культури та письменства, які іноді спрацьовують як подразники.
Наприкінці лекції ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник вручив Романові Лубківському диплом та мантію Почесного члена Острозького академічного братства.  «Я дуже шаную академію, і для мене є великою честю відчувати  себе частиною цього науково-культурного осередку», -  наголосив пан Роман.
Разом із Романом Лубківським до академії завітав директор Львівського наукового  видавництва «Світ», доктор політичних наук, заслужений працівник культури України  Ігор Мельник, який розповів присутнім про найновіші видання та запропонував усім охочим придбати  книги  видавництва.