Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Фінансова система України: становлення та розвиток

16.05.2009

15-16 травня у Національному університеті «Острозька академія» відбулася Всеукраїнська науково-практична викладацька конференція «Фінансова система України: становлення та розвиток».

Конференція передбачала роботу пленарного засідання та шести секцій. Із вітальним словом до учасників звернувся ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник. Також уже стало традицією запрошувати на конференцію науковця Арндта Кюмпеля з Німеччини, з яким студенти мали можливість обговорити такі актуальні теми, як "Світова фінансова криза, її прояви в різних країнах", та "Сільське господарство як стратегічна галузь економіки". 

Загалом, на конференції виступили викладачі економічних факультетів провідних ВНЗ України з доповідями за такими напрямами: трансформація бюджетної та податкової системи України; фінанси суб’єктів господарювання у фінансовій системі України; фінансові аспекти соціальної політики держави; актуальні проблеми фінансово-кредитних відносин та напрями їх вирішення; сучасні тенденції розвитку фінансового ринку, а також математичні моделі та інформаційні технології у фінансах.

Таким чином, учасники конференції обговорили основні тенденції розвитку фінансового ринку, механізми антикризового фінансового управління, особливості фінансування соціальних видатків, державне регулювання підприємницької, страхової, податкової діяльності тощо.